De Klank van Klokkenbrons
Logo Ollympische Spelen Paris 2024/ Olympic Games Paris 2024l
 
OS2024 ParisVoor de promotie van de OS2024 in Parijs tijdens de tentoonstelling in Museum Klok&Peel werd ik ge´nspireerd door het ontwerp van het Logo: Paris 2024. Ik besloot het logo met Marianne in met klokkenbrons te laten gieten om zo klank toe te voegen aan het logo.

Marianne, symbool voor de Vrijheid.
Het logo representeert Marianne, een nationaal symbool van Frankrijk. Marianne staat symbool voor de Vrijheid en de Rede en de 'Triomf van de Republiek'. Een beeltenis van Marianne is te vinden in Parijs, op het Place de la Nation.
Marianne is een nationaal symbool van Frankrijk. Ze bekleedt een ereplaats in stadhuizen en rechtbanken. Ze symboliseert de 'Triomf van de Republiek', de Vrijheid en de Rede, en is als zodanig een verschijningsvorm van de vrijheidsgodin. Haar beeld staat op het Place de la Nation in Parijs.
Het logo staat ook voor een gouden medaille. Stijl gebaseerd op Art Deco. Het is voor het eerst dat de Paralympische Spelen en de Olympische Spelen hetzelfde embleem gebruiken. (Bron: OS2024Parijs.nl)
De lengte van het logo in klokkenbrons is 26,5 cm, de breedte is 18,5 cm en de dikte is 5 mm. Het logo weegt 1586 gram klokkenbrons. Het bronzen logo moet nog meer geschuurd worden.
 
 
Voor meer informatie over het OS2024 Paris logo download de PDF
OS2024Paris.PDF